Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  محققان کشور دستگاهی را برای درمان شکستگی‌های مچ و ساعد دست ارائه دادند که علاوه بر آنکه زمان جراحی و پین‌گذاری را کمتر می‌کند، جراح امکان عکسبرداری همزمان با عمل جراحی از موضع آسیب‌دیده را دارد.

محمد قره بگلو، مجری طرح با بیان اینکه این طرح با عنوان دستگاه "جا اندازی و فیکساسیون شکستگی‌های ساعد و مچ دست" طراحی و ساخته شده است، گفت: در دنیا برای جا اندازی و فیکساسیون شکستگی‌های ساعد و مچ دست ابزاری وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که جا اندازی و فیکساسیون شکستگی‌های مچ دست و ساعد یکی از اساسی‌ترین اقدامات در ارتوپدی به شمار می‌رود.

بیشتربخوانید : شکستگی استخوان را در خانه درمان کنید + دستورالعمل

وی با بیان اینکه برای جا انداختن شکستگی‌های ساعد و مچ دست از روش کشش استفاده می‌شده است، اظهار کرد: این روش در دنیا و ایران متداول است که برای درمان این نوع شکستگی‌ها موضع تحت کشش دستی (Manual) جراح و یا متخصص ارتوپدی انجام می‌شود و از آنجایی که به صورت دستی انجام می‌شد، این اقدام همراه با خطا بوده است، به گونه‌ای که به ویژه برای کشش مچ دست در بسیاری از مواقع فرد مصدوم دچار عوارض ناشی از این اقدام می‌شود.

قره‌بگلو درد همیشگی را از جمله عوارض ناشی از این روش نام برد و یادآور شد: در آسیب‌های اندام‌های تحتانی از وسیله‌ای برای درمان شکستگی‌ها به نام "میز شکستگی" (Fracture table) استفاده می‌شد و ما با الهام از این مدل، طراحی را اجرایی کردیم.

به گفته وی، شکستگی‌های ساعد و مچ دست به دلیل نبود امکاناتی نظیر " Fracture tableبرای شکستگی‌های اندام فوقانی با مشکلات و پیچیدگی‌هایی روبرو است، از این رو اعمال جراحی شکستگی‌های مچ دست و ساعد به یکی از جراحی‌های پیچیده ارتوپدی تبدیل شده است و این دستگاه سعی دارد تا مانند fracture table بتواند به ثبات موضع جراحی در حین عمل و نیز جا اندازی بهتر شکستگی‌های ساعد و مچ دست با مکانیسم منحصر بفرد خود که سبب حرکت ظریف استخوان و جا اندازی شکستگی‌ها و در رفتگی‌ها می‌شود، کمک کند.

مجری طرح با بیان این که دستگاه جا اندازی و فیکساسیون شکستگی‌های ساعد و مچ ساخته شده در این طرح در اتاق‌های عمل مورد استفاده قرار می‌گیرد، ادامه داد: دست بیمار بر روی این دستگاه قرار داده می‌شود و با تنظیم ارتفاع و پروتکل‌های قرارگیری مچ و آرنج، و جراح به صورت کنترل شده، کشش مورد نظر به دست بیمار مصدوم اعمال می‌شود.

وی با بیان اینکه امکان تصویربرداری و مونیتورینگ برای جراحان پیش‌بینی شده است، اضافه کرد: این ابزار به دستگاه تصویربرداری اتاق عمل با عنوان CR متصل است و جراح همزمان با این کشش می‌تواند نحوه جا اندازی شکستگی‌ها را مونیتور کند.

این محقق یادآور شد: این دستگاه در حالی امکان عکسبرداری حین عمل و پین‌گذاری تحت "فلوروسکوپی" را فراهم می‌کند که تاکنون چنین امکاناتی در اعمال جراحی ارتوپدی اندام فوقانی وجود نداشته است.

قره‌بگلو با بیان اینکه در این دستگاه با اعمال کششی که بر روی مچ و ساعد دست صورت می‌گیرد، شکستگی‌ها جا انداخته می‌شود، گفت: علاوه بر آن، این دستگاه دقت بیشتری برای پین‌گذاری عضو شکسته دارد؛ چراکه بستر مستحکم برای اندام شکسته ایجاد می‌کند، از این رو عمل پین‌گذاری با دقت بیشتری نسبت به روش‌های ‌متداول خواهد بود و در نتیجه عوارض عمل کمتر خواهد شد.

به گفته وی این دستگاه بر روی چندین بیمار مورد آزمایش قرار گرفت و از سوی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاییدیه‌هایی را دریافت کرد.

قره‌بگلو با اشاره به نحوه کشش در این دستگاه توضیح داد: این دستگاه دارای دستگیره‌ای است و زمانی که پزشک این دستگیره را می‌چرخاند، مقدار کشش را تنظیم می‌کند.

وی دستگاه فیکساسیون طراحی شده را دارای 3 بخش اصلی دانست و افزود: یک بخش انگشتان و مچ دست در آن قرار می‌گیرد، بخش دیگر آرنج را ثابت نگه می‌دارد و بخش دیگر به استقرار دستگاه بر روی زمین مربوط می‌شود.

مجری طرح، امکان عکسبرداری همزمان با عمل جراحی از موضع عمل در شکستگی‌های مچ دست و ساعد،‌ امکان پین‌گذاری حین عمل تحت فلوروسکوپی برای شکستگی‌های مچ دست و ساعد، قابل تنظیم بودن برای تمام سنین، کوتاه شدن زمان عمل جراحی، تسلط بیشتر جراح بر موضع عمل جراحی به‌ویژه در خصوص پین گذاری و امکان تنظیم اعمال کشش و اعمال نیرو بر موضع شکستگی در جهت جا اندازی و فیکساسیون شکستگی را از مزایای این دستگاه نام برد.

وی با بیان اینکه این طرح در ایران به ثبت رسیده است، خاطر نشان کرد: علاوه بر آن با حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به ثبت بین‌الملل در کشور آمریکا رسید.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

ارائه دستگاهی برای درمان شکستگی‌های مچ و ساعد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۸۶۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد

دکتر مهدی زنگنه گفت:  پوکی استخوان یا استئوپروز به کاهش توده استخوانی، ضعیف و سست شدن بافت استخوان گفته می‌شود، که این حالت سرانجام به شکستگی استخوان منتهی خواهد شد، بطوریکه شکستگی ناشی از آن از هر سه زن بالای ۵۰ سال یک زن را درگیر می‌کند.

وی افزود: به همین منظور اداره اسکلتی، عضلانی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر برای مدیریت بیماری پوکی استخوان و لزوم اجرای مداخلات پیشگیرانه و موثر، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را به عنوان یکی از دانشگاه‌های پایلوت اجرای برنامه کنترل بیماری استئوپروز و پیشگیری از بروز شکستگی‌های ناشی از آن، انتخاب و برنامه با هدف کاهش خطر شکستگی ناشی از پوکی استخوان در زنان ۵۰ سال و بالاتر از طریق شناسایی و درمان افراد در معرض خطر اجرا می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: این برنامه در سه مرکز خدمات جامع سلامت شهری حضرت فاطمه (س)، حضرت زینب (س) و حضرت معصومه (س) زاهدان به صورت پایلوت در حال اجراست و تمامی زنان ۵۰ سال و بالاتر می‌توانند با مراجعه به این مراکز از خدمات آموزشی و غربالگری پیشگیری از این بیماری بهره‌مند شوند.

وی افزود: پوکی استخوان در بیشتر مواقع بدون علامت و بیماری خاموش است و عوارض آن شامل، شکستگی خودبخودی، درد شدید کمر، قوز پشت، کوتاه شدن قد بیشتر از ۵.۲ سانتی‌متر است.
زنگنه بیان کرد: سنجش سلامت استخوان که به طور معمول شامل میزان خطر شکستگی استخوان است، تعیین می‌کند که فرد تا چه حد در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار دارد، بر اساس نتایج این سنجش و سن و شرایط فرد، پزشک تعیین خواهد کرد که آیا نیاز به سنجش تراکم استخوان (BMD) دارد.

وی تاکید کرد: متداول‌ترین روش برای تعیین میزان BMD، اسکن تراکم استخوان یا سنجش میزان جذب اشعه ایکس (DXA) است، که در این اسکن سریع و کم تهاجمی، میزان تراکم استخوان در ناحیه لگن و ستون فقرات مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و نتیجه این سنجش نشان می‌دهد که فرد تا چه حد مبتلا و یا در معرض ابتلا به پوکی استخوان است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود
  • ۱۲ طرح عمرانی و صنعتی زندان‌های هرمزگان به بهره‌برداری رسید
  • احداث پل جدید بندقیر در محور ملاثانی شوشتر
  • ۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری
  • نکات حقوقی و قوانین مربوط به دیه
  • تحقق ۷۰ درصدی مصوبات حوزه درمان سفر رئیس‌جمهور به کاشان
  • صدای خاص رادیو خاموش شد
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد